Tanuljon angolul ezen a napsütéses szigeten!

A máltai szigetcsoport

A máltai szigetcsoport a Földközi-tenger szívében fekszik, Szicíliától kb. 100 km-re délre, Észak-Afrika partjaitól pedig kb. 200 km-re. A szigetcsoport hat szigetből áll, amelyek közül azonban ténylegesen csak kettő lakott, Málta és Gozo. Comino szigetecskén, amely Málta és Gozo között fekszik, csupán fél tucatnyi ember él; Fifla, Cominotto és St. Pauls Island - ez utóbbin szenvedett hajótörést Pál apostol Krisztus után 60-ban - teljes egészében lakatlan. A szigetcsoport teljes területe kb. 316 négyzetkilométer.
A máltai szigetcsoportra az igen kellemes meleg éghajlat és a kristálytiszta tenger jellemző, a máltaiak pedig rendkívül vendégszeretők. Mindez a szigeteken való tartózkodást a vendég számára nagyon kellemessé teszi. Málta valamint a szomszédos szigetek, Gozo és Comino, egyedülállóan gazdag, immáron 6 ezer éves történelmi és kulturális hagyományokra tekinthetnek vissza. A bronzkorszakból származó megalit-templomok mellett csodálatos szépségű reneszánsz és barokk stílusú paloták állnak, amelyek a máltai lovagok idejében épültek.

Miért éppen Máltán tanuljunk angolul?

Az angol nyelv kb. 1800-tól kezdve Málta hivatalos nyelve, azonban csak 1934-ben ismerték el a máltai nyelvet is köznyelvként. Ennek következménye, hogy Málta manapság azon kevés országok közé tartozik, amelyek valóban kétnyelvűek. Mindkét nyelvet - az angolt és a máltait - manapság gyakorlatilag az ország valamennyi lakosa beszéli. Málta utcáin tehát éppen olyan gyakorisággal lelhetünk angolul beszélő gyalogosokat, mint Londonban. A brit gyarmatosítok további hagyatéka számos, Angliában megszokott dolog, amelyek még manapság is természetszerűen meghatározzák a máltaiak életét. Az angol nyelvet már az általános iskola első osztályától kezdve oktatják. Szintén természetes dolog, hogy a máltaiak angol nyelvű sajtótermékeket olvasnak, angol rádió - és TV- adásokat hallgatnak illetve néznek. Ezen felül az angol oktatási rendszer jelentős számú kiválóan képzett ELT - tanerővel járul hozzá a szigeten folyó oktatáshoz. A szigetcsoportot még mindig az angolok látogatják a legnagyobb számban, akik itt töltik a szabadságukat. Ezáltal is folytatódik az évszázados angol nyelvi hagyomány. Mindez Málta szigetét ideálissá teszi mindazok számára, akik angolul akarnak tanulni vagy angol nyelvismereteiket fel szeretnék frissíteni. Mindenekelőtt az a tény, hogy az "osztálytermeken kívül" társaloghat a látogató angolul, a siker lényeges biztosítéka. Mindehhez társul a gyönyörű idő, amely még télen is kellemessé teszi az ittlevő időt, az egyedülálló kulturális környezet valamint a máltaiak vendégszeretete, amely Máltát az angolul tanulók paradicsomává teszi.

Különböző típusú tanfolyamok

A legtöbb máltai ELT-iskola szabadidő-tanfolyamokat valamint angol üzleti nyelvtanfolyamokat kínál, amelyek hivatalos neve "Executive Courses". Ezeket az "Executive Courses" tanfolyamokat általában egész évben megrendezik, míg a szabadidő-tanfolyamok rendszerint júniustól szeptemberig zajlanak.

Executive Courses

Ezeket a tanfolyamokat a résztvevők ismeretei és céljai szerint egyénileg alakítják. Kötetlen, nyílt atmoszféra jellemző rájuk, amely biztosítja az optimális sikert. A tanuló a kurzus időtartalmát és nehézségi fokát önmaga határozza meg, valamennyi oktatási program a résztvevő egyéni helyzetéhez igazodik. A kiscsoportos oktatás mellett természetesen az egyéni oktatási formát is lehet választani. A legtöbb Executive Courses folyamán az angol köznyelv mellett bizonyos szakterületek nyelvanyagát is fel lehet venni a tantervbe. A résztvevőnek ezáltal alkalma nyílik nyelvtudása kibővítésére például a gyógyászat vagy a számítástechnika stb. szakterületén. Mivel Máltán az angol nyelv társalgási nyelv az oktatásban, a kereskedelemben és az iparban, így a tanfolyamok résztvevőinek lehetőségük nyílik arra, hogy az adott szakterületen szerzett nyelvtudásukat a megfelelő kereskedelmi, pénzügyi, ipari és tudományos intézményekkel való közvetlen kapcsolat során alkalmazzák és mélyítsék el. A mindennapi élet szókincsének a tanfolyamok anyagába történő beépítése a máltai Executive Courses tanfolyamok elsődleges céljai közé tarozik. Az oktatást és természetesen az ipari és kereskedelmi egységekben történő látogatást úgy szervezik meg, hogy a tanfolyamok résztvevőinek kevés idejét lehetőleg jól kihasználják. Ezért az is lehetséges, hogy az egyéni oktatás a szállodai szobában illetve a tanfolyam résztvevőinek szállásán történjen.

Szabadidő-tanfolyamok

Málta nyaranta szabadidő-tanfolyamok megrendezésének ideális helye. Június és szeptember között a világ számos országából sok ezer fiatal érkezik Máltára, hogy angolul tanuljon. Sokan közülük szervezett csoportokban jönnek tanárukkal együtt, a legtöbben azonban egyedül utaznak Máltára, többnyire szüleik javaslatára, mivel a sziget nyugodt körülményeket biztosít a tanuláshoz és a pihenéshez. Valamennyi szabadidő-tanfolyam igen magas szakmai színvonalat képvisel és természetesen kulturális tevékenységet valamint vonzó szabadidő-programot is tartalmaz. A fiatalok az oktatási időn kívüli szabadidejüket tetszésük szerint tölthetik el. A szabadidő-tanfolyamokat többnyire fiatal, jól képzett oktatók végzik és ellenőrzik. A kurzusok vezérfonala: "Játszva tanulni és a nyelvet a gyakorlatban használni". Nincs stressz és időzavar. Az oktatás anyaga és tematikája megfelel ennek a koncepciónak. Ezt a rendszert énekek és oktató célú játékok egészítik ki. A tanfolyamok elsődleges célja az, hogy megszüntessük a nyelvgyakorlók félelmét, ösztönözzük őket és sikerélményt nyújtsunk.

Vendégszeretet

Máltai tartózkodásunk alatt az iskolák a tanfolyamok minden egyes résztvevőjével egyénileg foglalkoznak. Ez elsősorban természetesen elhelyezésüket érinti, azonban megfelel a résztvevők vagy szüleik kívánságának is a szabadidő ésszerű, kulturális vagy sporttevékenységgel való eltöltésére vonatkozóan.

Elhelyezés

Valamennyi iskola megfelelő elhelyezést nyújt a tanfolyamok résztvevőinek, akik tetszés szerint szállodában, panzióban vagy apartmanokban laknak úgy, hogy önmagukat látják el. A felkínált lehetőségek minden esetben megfelelnek az európai színvonalnak.

Cím

9 Belvedere, Gzira
Malta

Telefon

+356 99 365363 (Viberen is hívható)
+356 99 128169

Közösségi média